Meny

Vi som jobbar här

Johannes - Operatör

Johannes har jobbat på Swedish Match sedan 2012 och arbetar i fabriken med att förbereda tändsatsen och hantera maskinerna ute på linje 7.

“På morgonen förbereder man tändsatsen och ser till att den har rätt vikt, densitet samt viskositet (tjocklek). Sedan går man ut och kollar på alla linjer och ser att tändsatsen är påfylld och håller den kvalitet vi vill att den ska hålla.”

Johannes - Operatör

May - Tryck och etiketter

May har jobbat på Swedish Match i över 30 år och arbetar idag med tryckmaterial till etiketterna. 

"Jag började jobba på Swedish Match 1981. Då var jag ute vid maskinerna som gjorde alla ark till askarna. På den tiden var det mycket manuellt arbete och vi var alltid fyra stycken som arbetade vid en maskin. 1999 började jag jobba på kontoret med etiketterna och skapandet av olika tryckmaterial.”

May på tryckeriet i Vetlanda.

Jonas - Fabrikschef

Jonas är ansvarig fabrikschef och har jobbat på Swedish Match Industries i 18 år. 

”Jag anställdes som kvalitetsingenjör, sedan blev jag kvalitets- och miljöchef och nu är jag produktionschef för båda våra fabriker (Tidaholm och Vetlanda). I mina roller har jag arbetat mycket med olika förändrings- och förbättringsprojekt, både inom kvalitets- och miljöområdet samt inom produktion.”

På frågan om vad han trivs bäst med på SMI svarar Jonas: ”Medarbetarna och den samlade kunskapen, den är helt enorm! Framåtandan, de korta beslutsvägarna och känslan av att ingenting är omöjligt. Produkten som sådan tycker jag är häftig; en produkt med anor som definitivt ligger helt rätt i tiden när man tittar på miljöprestanda.”

Jonas - Fabrikschef

Thomas - Logistik

Ansvarig för all logistisk verksamhet i Tidaholmsfabriken. Thomas har jobbat på Swedish Match Industries i snart 30 år.

"Jag började som reparatör, sedan arbetsledare i produktionen. Efter det jobbade jag som produktionstekniker under ganska många år för att sedan gå vidare till logistik och kundservice där jag i huvudsak har sysslat med produktberedning och order från Europa, Australien, Israel och USA. Är numera deltidspensionär och arbetar 60%. Det jag trivs med på SMI är framförallt arbetskamraterna."

“Förpackningsmaskinen bakom mig här i fabriken har jag designat och utvecklat.”